29.06—06.10.2024
Davi playground pavilion lores 1527691237

Playground Pavilion

Barbara Davi, CH
hout, beschilderd hout, metaal, acrylglas, textiel 70 x 100 x 80 cm; met annex 70 x 180 x 133 cm
Het idee achter het paviljoen was volgens Barbara Davi: “[…]om een soort paviljoen te creëren dat in een park in de stad hoort. Mooi gesitueerd in het groen, kan het paviljoen gebruikt worden in de vrije tijd. Het kan gebruikt worden door iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen. Het functioneert als een ontmoetingspunt, een plaats om rond te hangen. Het geeft onderdak en is ook een speeltuin voor kinderen. De architectuur herinnert aan modernistische gebouwen die in deze context functioneren als een speels element. De architecturale structuur werd gemaakt van verschillende materialen, gecombineerd met sterke kleuren, zoals een collage. Vanuit elke hoek kan je een ander beeld zien. De gekleurde lijnen en oppervlakten zijn ook speelse elementen. De structuur is samengesteld op een open manier. Het voelt alsof je het op elk moment zou kunnen aanvullen (op zijn minst in je gedachten).” De sculptuur Playground Pavilion is een model op schaal voor een installatie in de publieke ruimte. Het is een speelse en kleurrijke structuur die functioneert als een ontmoetingsplaats en een soort postmoderne speeltuin. Op een bepaalde manier herinnert deze creatie aan Mike Kelleys Testroom Containing Multiple Stimuli to Elicit Curiosity and Manipulatory Responses (2001), opnieuw een kunstwerk dat uitnodigt tot interactie.