29.06—06.10.2024

Patchwork met Małgorzata Mirga-Tas

30.05.2024
Malgorzata Mirga Tas Remembrance and Resignification 2023 CAAC installation view photo Pepe Moron 4
Op 6, 7 en 8 september organiseert Triënnale Kortrijk samen met Texture een workshop met kunstenaar Małgorzata Mirga-Tas. In deze textielworkshop leert Mirga-Tas hoe je jouw persoonlijk verhaal met stukjes textiel kan vertellen. Stof tot nadenken.
MAGORZ 2

Małgorzata Mirga-Tas is een Poolse kunstenaar en activist die behoort tot de Roma, een van oorsprong nomadisch volk. Ze werkt vooral met textiel waarin ze de Roma identiteit vanuit een vrouwelijk perspectief viert en ontdoet van vooroordelen.

Samen met een hechte groep medewerkers, waaronder familieleden, creëert ze unieke werken van stukken felgekleurde stof met bonte patronen. Haar proces begint met het selecteren van foto’s van bekende figuren of scènes uit Romani-nederzettingen. Deze voegt ze als een collage samen, schaalt ze op het gewenste formaat en brengt ze met carbonpapier over in contouren op textiel en knipt ze vervolgens uit. Deze knipsels vult ze op met stoffen uit tweedehandswinkels of met door vrienden en familie gedoneerd textiel.

Courtesy the artist, Foksal Gallery Foundation, Warsaw, Frith Street Gallery, London and Karma International, Zurich.

Malgorzata Mirga Tas I Have a Dream Goteborgs Konsthall 2023 exhibition view photo Hendrik Zeitler 67

Praktisch

Begeleiding: Małgorzata Mirga-Tas en twee assistenten begeleiden je tijdens deze workshop. Ze geven tips om verhalen met stof te vertellen.

Voor wie: Voor 18+ die graag met naald en draad werken, die persoonlijke verhalen willen delen en die enthousiast zijn om een textiele collage te maken.

Wanneer: Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september, van 10-12 uur én 13-17 uur. Je kunt je voor één of meerdere dagen aanmelden, met een minimale deelname van één volle dag. Een lichte lunch wordt gratis voorzien.

Waar: Texture, Noordstraat 28, Kortrijk.

Prijs: Gratis

Taal: Małgorzata en haar assistenten spreken Engels. Een medewerker van de Triënnale Kortrijk vertaalt ter plaatse.

Wat breng je mee: Je mag een foto meebrengen van een dierbare, alsook betekenisvol textiel. Denk aan die oude schort die oma altijd droeg, of aan het vervloekte uniform dat je op school moest dragen. Als je een naaimachine of textielschaar hebt, neem deze mee. Wij voorzien ook materiaal. Je neemt je creatie mee naar huis.

Inschrijven voor de workshop kan via dit formulier

Kies je workshopmoment (minimale deelname van één volle dag)