29.06—06.10.2024

Educatieve workshops voor scholen

Volg samen met je leerlingen een actieve rondleiding op maat en vertaal jullie verwondering daarna in een creatieve workshop! In de workshops zetten we de hedendaagse kunstwerken van de triënnale en de ideeën van de kunstenaars om naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren.
Paradise edu

We doen dit – samen met Mooss vzw – met rondleidingen en workshops voor kleuters (4-6 jaar), basisonderwijs (6-12 jaar) en secundair onderwijs (12-18 jaar).

Tijdens de rondleiding wordt er gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken.

De klas wordt daarna uitgenodigd op een bijzondere locatie, want de workshop vindt plaats in het Parrot Pavilion van Nico Dockx, Voet architectuur en Realisatiestudio Zuidervaart. Dit kunstwerk is een architecturaal paviljoen dat gedurende de periode 31 augustus t.e.m. 6 oktober onderdak biedt aan tal van activiteiten.

Ruimte voor diversiteit

Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of verstandelijke beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! We passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.

Praktisch

  • Doelgroep: 2de en 3de kleuterklas, basisonderwijs (graad 1-3), secundair onderwijs (graad 1-3)
  • Wanneer: 1 september tot en met 6 oktober 2024
  • Waar: startlocatie – Parrot Pavilion, Begijnhofpark Kortrijk
  • Duur: 120 minuten
  • Kostprijs: € 60 per workshop met een max. van 20 leerlingen per groep (12 bij kleuters).
  • Meerdere groepen boeken voor eenzelfde moment is mogelijk.

Workshop aanvragen